De sportvereniging van Appelscha

Beleid omni - AFC Appelscha

We zijn een omni-sportvereniging met de afdelingen badminton, gymnastiek, voetbal en volleybal. Naast meedoen in competitieverband kun je ook recreatief sporten. Bij dit alles staat gezelligheid hoog in het vaandel.

https://www.afcappelscha.nl/home/omni-vereniging/beleid


www.afcappelscha.nl

 

Wie kent de sport badminton niet? Op de camping of op een mooie zomeravond de shuttle zo vaak mogelijk overslaan.
Badminton is echter ook een volwaardige sport die op ieder niveau gespeeld kan worden, ja het is zelfs een Olympische sport!
We kunnen zelfs stellen: badminton de leukste shuttlesport die er bestaat!
Het is een actieve sport waarbij flink gezweet kan worden, ook een sport die snel is aan te leren en tot hoge leeftijd gespeeld kan worden.
Ook in Appelscha is een grote club van enthousiaste badmintonners actief die voor iedereenvanaf een jaar of 15, iets te bieden heeft.
Wij zijn een recreatieve club maar er kan natuurlijk ook in competitieverband gespeeld worden door zowel jeugd als volwassenen.
Er is een trainer beschikbaar om zo spelregels en het spelletje onder de knie te krijgen.
Badminton kan gespeeld worden op de dinsdagavonden en iedere vrijdagmorgen in de "Racket & Health Centre" (voorheen Steegdenhal), de sporthal van Appelscha.

 

Kortom wij hebben voor alle mensen die gezond willen bewegen iets te bieden waarbij ook de sociale contacten niet worden vergeten.

U bent van harte welkom in de sporthal. Er is altijd wel iemand van de club aanwezig voor opvang en een paar keer vrijblijvend meedoen is vanzelfsprekend waarbij wij zorgen voor rackets en shuttles.
Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit schrijven dan kunt u bellen met:
Roel van der Velde: 06-13623941.
Mailen kan natuurlijk ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. link.

We hopen jullie te mogen begroeten in de sporthal!

Badmintonetiquette en spelregels

Hierbij komen we terug op een aantal (on)geschreven regels voor onze leden in de sporthal tijdens onze badminton speeltijd.

We zijn er allemaal te gast, dus verwachten we dat alle sporters zich op deze manier gedragen.

Sportschoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan op de sportvloer, deze regel is ook van toepassing op buiten gedragen (sport)schoenen.


Achtergebleven kleding en schoenen komen in een verzamelkast. Hierover kan contact worden opgenomen met de beheerder van de sporthal: 0516-432226. De badminton club is hier niet verantwoordelijk voor en heeft ook geen sleutel van deze kast!

Bij onze vereniging heeft een groot aantal leden een cursus EHBSO gevolgd. In geval van een ongelukje is er altijd wel iemand die kan helpen. In onze materialenkast is een volledige uitgeruste EHBO koffer aanwezig.

Mocht het eens druk zijn in de sporthal en het blijkt dat alle speelvelden bezet zijn, dan verwachten we van onze leden dat er gewisseld gaat worden en niet steeds dezelfde mensen aan de kant blijven staan! Dit moeten en kunnen we samen oplossen. Iedereen wil natuurlijk graag badmintonnen, want daar kom je uiteindelijk voor.

Wie als laatste de speelvelden verlaat graag rekening houden met: 
- De gebruikte shuttles opruimen. 
- Verenigingsmateriaal in onze eigen kast opbergen. 
- De staanders/palen in de berging zetten. 
- De netten kunnen op de slangenhaspels worden opgerold. 
- Gebruikte waterflesjes/afval in de vuilnisbakken deponeren. 
- Opruimen van de sporthal is niet een taak van alleen de bestuursleden!

Als we met zijn allen deze bovenstaande regels hanteren, kunnen we plezierig sporten.

Voor de volledige spelregels kun je op deze link klikken.

Badminton overdag

Enige jaren geleden zijn we gestart met sport overdag.
Door vragen naar de mogelijkheid om ook overdag te kunnen sporten hebben we deze tak van onze club opgestart.
Iedere vrijdagmorgen is er een groep aan het badmintonnen.

De speeltijden zijn van 9.30 - 11.00 uur.

Deze groep bestaat uit mensen die 's avonds niet kunnen of willen sporten en hier overdag de tijd wel voor vrij kunnen maken. Ook kunnen ouders sporten die de kinderen naar school gebracht hebben.
De vergrijzende maar wel actieve samenleving bieden we ook de mogelijkheid om overdag te sporten.

Dus wil er nog iemand sportief en gezond lekker bezig zijn in een gevarieerd gezelschap kom langs in het Racket & Health center of bel eerst met Gerda Das tel. 0516-431913.

 

Speeltijden

 

Dinsdagavond:19:45 - 22:00 uur

Vrijdagmorgen: 9:30 - 11:00 uur

 

Route

Voor de route naar de sporthal klik op de onderstaande link.

https://www.google.nl/maps/place/Nijesteegde+49A

 

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

 

Aan- en afmelden van de nieuwsbrief

Wil je je graag aanmelden voor de nieuwsbrief stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mail adres en wij zullen je elke maand op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Is je emailadres veranderd of wil je je graag afmelden voor de nieuwsbrief laat ons dat dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. link.